www.kataggelies.com

Η εξέλιξη του παλιού γνωστού 131

Υπάρχει πραγματική απελευθέρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών ή για τα μάτια σου μόνο...

Μετά από παράπονα επισκεπτών μας που μας ζήτησαν να αναρτήσουμε πληροφορίες σχετικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις εταιρείες που παρέχουν πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου (το παλιό 131) βρήκαμε τις ακόλουθες απόψεις και ειδήσεις στο διαδίκτυο και τις αναμεταδίδουμε.


Σήμερα το πρωί βρήκα στο αυτοκίνητό μου το εξής φυλλάδιο :

"ΠΡΟΣΟΧΗ στο τηλέφωνο 11-8-80 (δεν είναι το παλιό 131)

Τον τελευταίο καιρό διαφημίζεται στην τηλεόραση ο αριθμός 11-8-80, ο οποίος προσφέρει πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου.
Η διαφήμιση είναι πολύ προσεκτική σε αυτά που λέει, όμως δημιουργεί την εντύπωση ότι ο αριθμός αυτός είναι το νέο νούμερο του ΟΤΕ για πληροφορίες καταλόγου (το παλιό γνωστό 131). Ο αριθμός όμως του ΟΤΕ, που αντικατέστησε το 131 είναι το 11-8-88 (προσέξτε ότι διαφέρουν μόνο κατά το τελευταίο ψηφίο).
Ο αριθμός 11-8-80 καλεί την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρίας NewsPhone (www.newsphone.gr) η οποία χρεώνεται προς 0,013 ευρώ το δευτερόλεπτο (0,79 ευρώ το λεπτό) + ΦΠΑ 19%.!!! και με ελάχιστη χρέωση 60 δευτερολέπτων. Οι παραπάνω πληροφορίες εμφανίζονται φευγαλέα σε μια γραμμή που διατρέχει το κάτω μέρος της οθόνης για εάχιστα δευτερόλεπτα. Η υπηρεσία της NewsPhone προσφέρει κάποιες πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αποστολή των αποτελεσμάτων με fax, sms ή email, οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους από τους υποψηφίους πελάτες της, επιπλέον αν σε συνδέσουν κατευθείαν με το τηλέφωνο που σου βρήκαν χρεώνεσαι την τηλεφωνική συνδιάλεξη με χρέωση τύπου 090.!!!. Η διαφήμιση όμως έχει σχεδιαστεί για να πλασάρει το 11-8-80 σαν το νέο 131 σε ανύποπτους καταναλωτές, οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν καλούν την υπηρεσία του ΟΤΕ και ότι χρεώνονται πάνω από τα διπλά χρήματα (η υπηρεσία του καταλόγου του ΟΤΕ κοστίζει 0,34 ευρώ ανά κλήση).
Για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο ΟΤΕ προέβαλε ένα σχετικό -και κάπως αόριστο- ενημερωτικό μήνυμα.
Αναμφισβήτητα δεν είναι δουλειά του ΟΤΕ να προστατεύει τους καταναλωτές από τις παραπλανητικές διαφημίσεις άλλων εταιριών, ούτε θα περίμενε κανείς να εναντιωθεί σε μια εταιρία που είναι πιθανότατα πελάτης του.
Για το λόγο αυτό στείλτε το παρακάτω μήνυμα σε φίλους και γνωστούς, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι καταναλωτές. "

Το έγγραφο (μια κόλλα Α4) ήταν ανυπόγραφο.
Τα σχόλια δικά σας.Μόλις έλαβα το παρακάτω email...


"Τον τελευταίο καιρό διαφημίζεται στην τηλεόραση ο αριθμός 11-8-80, ο οποίος προσφέρει πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου.

Η διαφήμιση είναι πολύ προσεκτική σε αυτά που λέει, όμως δημιουργεί την εντύπωση ότι ο αριθμός αυτός είναι το νέο νούμερο του ΟΤΕ για πληροφορίες καταλόγου (το παλιό καλό 131). Ο αριθμός όμως του ΟΤΕ, που αντικατέστησε το 131 είναι το 11-8-88 (προσέξτε ότι διαφέρουν μόνο κατά το τελευταίο ψηφίο).

Ο αριθμός 11-8-80 καλεί την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρείας NewsPhone (www.newsphone.gr) η οποία χρεώνεται προς 0,013 ευρώ το δευτερόλεπτο (0,79 ευρώ ανά λεπτό) πλέον ΦΠΑ και με ελάχιστη χρέωση 60 δευτερολέπτων. Οι παραπάνω πληροφορίες εμφανίζονται φευγαλαία σε μια γραμμή που διατρέχει το κάτω μέρος της οθόνης για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η υπηρεσία της NewsPhone προσφέρει κάποια πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αποστολή των αποτελεσμάτων με fax, sms ή e-mail, οι οποίες μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους από τους υποψήφιους πελάτες της. Η διαφήμηση όμως έχει σχεδιαστεί για να πλασάρει το 11-8-80 σαν το νέο 131 σε ανύποπτους καταναλωτές, οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν καλούν την υπηρεσία του ΟΤΕ και ότι χρεώνονται πάνω από τα διπλά χρήματα (η υπηρεσία καταλόγου του ΟΤΕ κοστίζει 0,34 ευρώ ανά κλήση). Κρίνοντας από φίλους και γνωστούς, με τους οποίους συζήτησα το θέμα, έχει πετύχει τον στόχο της.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο ΟΤΕ πρόβαλε ένα σχετικό -και καπώς αόριστο- ενημερωτικό μήνυμα. Αναμφισβήτητα δεν είναι δουλειά του ΟΤΕ να προφυλάσει τους καταναλωτές από τις παραπλανητικές διαφημήσεις άλλων εταιρειών, ούτε θα περίμενε κανείς να εναντιωθεί σε μια εταιρεία που είναι πιθανότατα πελάτης του.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα για την προσφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο κοινό, θεωρώ όμως απαράδεκτο τον τρόπο προώθησής της.

Για τον λόγο αυτό σας στέλνω το παραπάνω μήνυμα και σας παρακαλώ να το διαδόσετε σε φίλους και γνωστούς, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές. "ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 131 ΚΑΤΑ ΤΗΣ NEWSPHONE

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2005 (22:35 UTC+2) Ο ΟΤΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σχετικά με τη δημοσιότητα που προκλήθηκε γύρω από την παραπλανητική διαφήμιση της Newsphone, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την 8036/2005 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΟΤΕ κατά της εταιρείας Newsphone Hellas.Το δικαστήριο υποχρέωσε την Newsphone Hellas να αφαιρέσει τον αριθμό 131 από όλα τα διαφημιστικά της μηνύματα, ενώ απέρριψε αντίθετη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο:· Διέταξε την προσωρινή αφαίρεση του 131 από κάθε τηλεοπτικό, προφορικό ή έντυπο διαφημιστικό μήνυμα που αναφέρεται σε πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος της εταιρείας Newsphone Hellas καθώς και τον οποιοδήποτε συνδυασμό, συσχέτιση ή διασύνδεση του 131 με το σύντομο κωδικό 11880 της εταιρείας.· Διέταξε την εταιρεία Newsphone Hellas να αναφέρει την επωνυμία της στα τηλεοπτικά, έντυπα ή προφορικά μηνύματά της.· Απειλεί την εταιρεία Newsphone Hellas με ποινή 3000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης (κάθε χρήση του αριθμού 131 ή κάθε παράλειψη της αναφοράς της επωνυμίας της)Στο σκεπτικό της απόφασης, το δικαστήριο αναφέρει χαρακτηριστικά, σχετικά με τις διαφημίσεις της Newsphone Hellas, ότι «δημιουργείται στο μέσο καταναλωτή η πεπλανημένη αναμφίβολα πεποίθηση ότι ο αριθμός 131 που είχε καταστεί πασίδηλο, ότι αυτός συνδεόταν με την παροχή πληροφοριών καταλόγου με κλήση στον ΟΤΕ, αντικαθίσταται από τον αριθμό 11880».Αναφερόμενο στον αριθμό 131, το δικαστήριο τονίζει ότι δεν έχει καταργηθεί και έχει εκχωρηθεί στον ΟΤΕ με απόφαση της ΕΕΤΤ για την εξυπηρέτηση των πελατών του.Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση του 11888 (ΟΤΕ) είναι 0,34 ευρώ ανά κλήση ενώ η χρέωση του 11880 (Newsphone) είναι 0,013 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 0,78 ευρώ ανά λεπτό, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα.Δεν μένει παρά να υποχρεωθεί ο ΟΤΕ να αναγράφει κι αυτός ευδιάκριτα σε όλες τις διαφημίσείς του την χρέωση της κλήσης προς το 11888...Αλήθεια, έχει ψάξει κανείς ποιες είναι οι χρεώσεις του 11880 (Newsphone Hellas); Όχι μόνο είναι υψηλότερο (διπλάσιο) το ελάχιστο κόστος κλήσης (60 δευτερόλεπτα), αλλά από εκεί και πέρα έχει χρονοχρέωση! ενώ αντίστοιχα οι χρεώσεις του 11888 (ΟΤΕ) είναι 13 μονάδες!!! ανά κλήση άσχετα τον χρόνο που θα διαρκέσει το τηλεφώνημα.

Αυτό καθορίζει εν πολλοίς και τη συμπεριφορά των τηλεφωνητών: Οι μεν του 11888 βιάζονται να τελειώσουν την κλήση, γιατί ουσιαστικά ο μισθός τους εξαρτάται από τους χρόνους τους (όποιος έχει δουλέψει εκεί το γνωρίζει), ενώ οι δε του 11880 συμφέρει να καθυστερούν, ώστε ο πελάτης να χρεώνεται παραπάνω!

Ασφαλώς μπορεί να είναι και πιο ευγενικοί μιας και δε βιάζονται, αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι να πάρεις την πληροφορία στο ελάχιστο δυνατό χρόνο και με τη μικρότερη δυνατή χρέωση. Έτσι δεν είναι, ή κάνω λάθος; Εκτός αν θεωρούμε ακόμα και τις πληροφορίες καταλόγου niche market :p

Πήρε ένας γνωστός μου - κατά λάθος - στο 13880 για να ρωτήσει το τηλέφωνο μιας πολύ γνωστής εκκλησίας και δεν κατάφεραν να του το βρουν, του είπαν μάλιστα ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του μόλις το βρουν (δεν πήραν βέβαια). Στη συνέχεια πήρε και στο 13888 (κατόπιν δικής μου παρότρυνσης) και του το είπαν άμεσα.

Παρόλα αυτά όμως, δεν μπορώ να πιστέψω πως ο ΟΤΕ ακόμη δεν αναγράφει την χρέωση στα τηλεοπτικά του σποτ. Αντί να δίνει το καλό παράδειγμα (που είναι και υποχρεωτικό από όσο ξέρω να αναγράφεται η χρέωση σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας) ξεκινάει τις παρανομίες.Ayta einai stoixeia apo ton typo ths Kyriakhs:
Xrewseis:
OTE 11888 0.34 euro ana klhsh
newsphone 11880 0.013euro/sec me elaxisth xrewsh 60s dhladh 0.78euro/m infote 11811 0.15 ana 30sec kai giakinhto me Cosmote 0.017euro/s
COSMOTE 11831 0.3 euro apo kinhto
Vodafone 11833 0.36 euro apo kinhto
TIM 11818 0.36 euro apo kinhto
+ ΦΠΑ se ola ta parapanw :shifty:

Ta sxolia dika sas......an kai nomizw oti h deyterh etairia polla d zhta..... :mad:


Επίσης, ενα tip: αν καλέσετε το 11880 και αφού σας δώσουν το τηλέφωνο που θέλετε σας προτείνουν να σας συνδέσουν με τον αριθμό, μην δεχτείτε ποτέ! Μιλάτε με το τηλέφωνο που ζητήσατε μέσω NewsPhone, που σημαίνει με την ίδια χρονοχρέωση!!!Ενδιαφέρον απόσπασμα από δημοσίευμα της Newsphone Hellas ΑΕ 26/8/2005

Ενω οι καταναλωτές νόμιζαν ότι απευθηνόμενοι στο 131 χρεωνόντουσαν με αστική μονάδα.
O OTE την ίδια στιγμή απέκρυπτε συστηματικά από τους καταναλωτές την αυξημένη χρέωση της υπηρεσίας 131 (5 πέντε φορές ακριβότερα από την αστική τότε μονάδα –από 7 δρχ. η μονάδα, σε 35 δρχ ανά κλήση στο 131) ενώ ακόμα και σήμερα συνεχίζει να αποκρύπτει στα διαφημιστικά του μηνύματα την κατά 13 φορές ακριβότερη χρέωση της κλήσης στο 11888 (δηλαδή 0,026€ Χ 13 = 0,34€).
Αντίθετα η εταιρεία μας, σε όλα τα διαφημιστικά της μηνύματα αναφέρει ρητά το κόστος παροχής και τους όρους χρήσης της υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας στο 11880.
Μάλιστα, για την προσφορά της υπηρεσίας μας αυτής, ο ΟΤΕ εισπράττει σημαντικά έσοδα (ποσοστό περίπου 30%), τόσο επί της χρέωσης της κλήσης του 11880, όσο και για την αναζήτηση και άντληση πληροφοριών από την βάση συνδρομητών του την οποία μας παρέχει νόμιμα και επί πληρωμή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το γεγονός αυτό, καθιστά διπλά υποκριτική την στάση του ΟΤΕ και εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της στάσης την οποία κρατά.
...


Παραπλάνηση γιατι πολυ απλα η διαφημιση αφηνει να νoηθει πως προκειται για το νεο "επισημο" νουμερο του ΟΤΕ!

blackwar
16-09-05, 09:11
Νέα τροπή παίρνει το θέμα της διαμάχης του ΟΤΕ με την Newsphone Hellas, σχετικά με την διαφήμιση της τελευταίας για πληροφορίες καταλόγου η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΟΤΕ, καθώς τη θεώρησε παραπλανητική. Μετά το δελτίο τύπου του ΟΤΕ, το οποίο ακολούθησαν δύο αντίστοιχα της Newsphone (με το ένα να απευθύνεται προς το ΙΝΚΑ), έφτασε και η σειρά του ΙΝΚΑ να απαντήσει σήμερα Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, με το δικό της να απευθύνεται και προς τις δύο εμπλεκόμενες εταιρίες. Το δελτίο τύπου παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω:

ΙΝΚΑ: Δελτίο Τύπου

Mε αφορμή την πρόσφατη δικαστική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών ΟΤΕ και Newsphone Hellas και την επακόλουθη σύγχυση που προκλήθηκε στο κοινό σχετικά με το θέμα της παροχής υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου, το ΙΝΚΑ, με στόχο την πληροφόρηση και την προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή, ενημερώνει:

1. Η παροχή υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου λειτουργεί πλέον σε καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όποιον τηλεπικοινωνιακό πάροχο επιθυμεί, να προσφέρει την παραπάνω υπηρεσία διαμέσου του δικτύου του, χρησιμοποιώντας δικούς του αριθμούς κλήσης που εκχωρούνται από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων). Αυτή τη στιγμή, υπηρεσίες πληροφοριών καταλόγου παρέχονται στην αγορά από πέντε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέσα από τους αριθμούς: 11811,11831, 11833, 11888 που ανήκει στον ΟΤΕ και 11880 που ανήκει στην εταιρεία Newsphone Hellas.

2. Καμία υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου δεν παρέχεται δωρεάν. Aκόμη και ο προηγούμενος αριθμός πληροφοριών καταλόγου του ΟΤΕ, το 131, δεν ήταν δωρεάν.

Σε αυτό το περιβάλλον ελεύθερου ανταγωνισμού, ο καταναλωτής καλείται να επιλέγει τηλεπικοινωνιακό πάροχο πληροφοριών καταλόγου, συγκρίνοντας επισταμένα τις τιμές χρέωσης και ελέγχοντας με προσοχή:

- αν η χρέωση είναι ανά κλήση ή ανά δευτερόλεπτο με ελάχιστη χρέωση

- ποιες ακριβώς υπηρεσίες πληροφοριών καταλόγου περιλαμβάνονται σε κάθε χρέωση

3. Βάσει της Απόφασης Αριθ. 276/39 της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), προβλέπονται τα εξής:

- Τόσο οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δυκτύων ή/και υπηρεσιών όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν επαρκώς τους χρήστες σχετικά με το ύψος της χρέωσης των κλήσεων προς τους σύντομους κωδικούς υπηρεσιών πληροφοριών καταλόγου. Ειδικότερα, κατά τη διαφημιστική προβολή των υπηρεσιών, πρέπει οι τιμές χρέωσης να αναγράφονται ευκρινώς σε περιπτώσεις έντυπης ή τηλεοπτικής διαφήμισης ή να ανακοινώνονται με σαφήνεια εάν η διαφημιστική προβολή γίνεται μέσω ηλεκτρονικού μη τηλεοπτικού μέσου.

- Ολοι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών δικτύων ή/και υπηρεσιών υποχρεούνται να παρέχουν στους χρήστες πρόσβαση στην υπηρεσία πληροφοριών καταλόγου που περιλαμβάνει το σύνολο των εκχωρηθέντων συνδρομητικών αριθμών και παρέχεται από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας στο πλαίσιο της σχετικής υποχρέωσής του.

- Για εύλογο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον έξι μηνών, παρέχεται ατελώς σχετικό ηχογραφημένο μήνυμα που ενημερώνει τους καλούντες για τους καταργηθέντες σύντομους κωδικούς δικτύου και για τους σύντομους κωδικούς της σειράς 118 στους οποίους έχει γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών.

Σχετικά με την πρόσφατη διαμάχη μεταξύ των εταιρειών ΟΤΕ – Newsphone Hellas, το INKA ενημερώνει:

- Ο αριθμός του ΟΤΕ που αντικατέστησε το 131 είναι το 11888.

- Ο αριθμός 11880 καλεί την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου της εταιρείας Newsphone Hellas.

- Η κλήση στο 11888 του ΟΤΕ είναι 0,34 ? ανά κλήση, πλέον Φ.Π.Α. 19%, δηλαδή σε δρχ. 136 (? 0,40 x 340,75).

- Η κλήση στο 11880 της Newsphone Hellas χρεώνεται 0,79 ? το λεπτό και 0,01317 ? το δευτερόλεπτο μετά το πρώτο λεπτό, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα, πλέον Φ.Π.Α. 19%, δηλαδή σε δρχ. 320 (? 0,94 x 340,75) και μετά το λεπτό κατ΄ ελάχιστο δρχ. 269 (? 0,79 x 340,75). Η υπηρεσία της Newsphone Hellas προσφέρει κάποια πρόσθετες υπηρεσίες, όπως αποστολή των αποτελεσμάτων με fax, sms ή e-mail.

- Ο ΟΤΕ δεν ενημερώνει τους καταναλωτές για το κόστος της κλήσης του 11888, στο σχετικό τηλεοπτικό σποτ.- Η Newsphone Hellas ενημερώνει τους καταναλωτές για το κόστος της κλήσης στην ιστοσελίδα της. Στο σχετικό τηλεοπτικό σποτ, η ενημέρωση για τη χρέωση της κλήσης, γίνεται με μικρά γράμματα που περνούν με μεγάλη ταχύτητα στο κάτω μέρος της οθόνης, με αποτέλεσμα το μήνυμα να μη γίνεται αντιληπτό.

- Η Newsphone Hellas, σύμφωνα με δήλωσή της, καταβάλλει στον ΟΤΕ το 30% από τα έσοδα των κλήσεων του 11880 που απορρέουν από σχετικές συμφωνίες.

Ως συμπέρασμα των παραπάνω, το ΙΝΚΑ θεωρεί ότι και οι δύο πλευρές παρουσιάζουν «κενά» στις θέσεις και την επιχειρηματολογία τους, με αποτέλεσμα να μην πείθουν επαρκώς για το δίκαιο ή το άδικο των ισχυρισμών τους. Απόρροια της κατάστασης αυτής, είναι η ελλιπής ενημέρωση του καταναλωτή, η σύγχυση και η αναπόφευκτη επιβάρυνσή του.

Πηγή: myphone.grΠαααααει το 131....
τώρα έχουμε το
11...
8...

80....

Το ξέρει κι η γιαγιά...

:P:P:P

Άμοιρε ΟΤΕ... προστατεύεις τους καταναλωτές σου για να μην χρεωθούν τα τετραπλάσια από την Newsphone αλλά τα διπλάσια αφού διπλασίασες την χρέωση στο πρώην 131.Είναι απίστευτο και οι δυο βαράνε στα αυτιά και ο ένας κατηγορεί τον άλλο… είναι πραγματικά απίστευτο… και το ωραίο με τον ΟΤΕ που φωνάζει και από πάνω είναι που ούτως ή αλλως κερδίζει ακόμα και ολη την δουλειά να την βγάζουν οι ιδωτικές εταιρείες αφού παίρνει τουλάχιστον το 30% από τα έσοδα των υποτιθέμενων ανταγωνιστών του (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Newsphone).Τι σόι ελεύθερη αγορά είναι αυτή και τι σόι ιδιωτική εταιρεία είναι ο ΟΤΕ; Θέλω και εγώ το 30% από τα έσοδα των ανταγωνιστών μου και θα τους στέλνω όλη την δουλειά και ύστερα θα κάααθθθοομμααιιι…


απο παλια ο οτε χρεωνει τα μαλλιοκεφαλα μας για καθε κληση στο 131.
μια φιλη μου δουλευε εκει προ 3ετιας κ μου ειχε πει οτι τοτε χρεωνανε 10 μοναδες ανα κληση.


Ομολογώ πως με μια ματιά που έριξα δεν είδα ότι υπήρχε παρόμοιο thread, αλλά και μόνο το γεγονός ότι κάποιος φιλοτιμήθηκε αφιλοκερδώς να ανοίξει σε πολλούς τα μάτια νομίζω είναι άξιο αναφοράς. Επαναλαμβάνω ότι το φυλλάδιο ήταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου και σε όλα τα παρκαρισμένα γύρω γύρω...Και μπορεί να μη μιλάμε για κανένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, όμως δε μπορώ να ανεχτώ το γεγονός ότι με δουλεύουν μες τα μούτρα μου...Έλεος πια...


kala ekanes file kai na deis poso apateonas einai o ote ebgale mia diafimisi h opoia kai kala to diefkrinizei ayto alla h diafimisi pextike gia mia mono ebdomada


το ξερα... (copy-paste apo inka.org)

-Η Newsphone Hellas , σύμφωνα με δήλωσή της, καταβάλλει στον ΟΤΕ το 30% από τα έσοδα των κλήσεων του 11880 που απορρέουν από σχετικές συμφωνίες.


e kala kai o OTE sti diafimisi tou leei: "11888 ypiresia tilefwnikou katalogou MONO apo ton OTE"
kai ayto paraplanisi einai ;)


Δεν χρειάζεται να έχεις ίντερνετ για να μάθεις ποιος είναι ο νέος αριθμός. Εγώ που τον ξεχνάω συνέχεια, παίρνω το 131, μου λέει ποιος είναι και συνεχίζω.
Τι πιο απλό;
Αν όμως περιμένεις να δεις από την τηλεόραση να σου πει ποιον να πάρεις τηλέφωνο, καλά να πάθεις.
Είναι κοινός τόπος ότι δεν υπάρχει καταναλωτικό κίνημα στην Ελλάδα. Για αυτό έχουμε φαινόμενα τύπου Universal και φαινόμενα τύπου επεξεργασία προσωπικών δεδομένων χωρίς όρια. Οι καταναλωτές ας οργανωθούν στις Ενώσεις Καταναλωτών παίρνοντας μέρος στις διεκδικήσεις τους.
Και ξέρεις κάτι; Καλά έκαναν και έβγαλαν το παραπλανητικό νούμερο. Άλλωστε δικαίωμα καθενός είναι να ιδρύσει μια εταιρία παροχής υπηρεσιών με ό,τι χρέωση θέλει κι ό,τι τηλεφωνικό νούμερο θέλει. Στο βαθμό που δεν λέει κάτι ψευδές και δεν πουλάει μια υπηρεσία ως κάτι άλλο, έχει δικαίωμα ακόμα και στην παραπλάνηση. Αν η αγορά του επιτρέψει να επιβιώσει, μπράβο του και μπράβο και σε αυτήν την αγορά που δημιούργησε χώρο για κάποιον σαν αυτόν. Στο κάτω-κάτω μπορεί οι πληροφορίες που δίνει να είναι πιο ακριβείς από του ΟΤΕ και για αυτό πιο ακριβές. Το τσέκαρε κανείς; Χαχα
To χαμηλό ένστικτο του φθόνου


Αυτό εννοούσατε κύριοι όταν λέγατε για απελευθέρωση της αγοράς? Να κάνετε το 131 090.. και να βάζετε τους ιδιώτες να βγάζουν όλη την δουλειά και να τους εκθέτετε ρίχνοντας τους και την κατακραυγή του κόσμου ενώ πίσω θα τα παίρνει ο ΟΤΕ χωρίς να κάνει τίποτα?

Και όχι τίποτα άλλο αλλά το ίδιο παραμύθι της υποτιθέμενης απελευθέρωσης της αγοράς παίζετε σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες (προφανώς κατ εντολή του αφεντικού που είναι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού)


Παιδιά συγχαρητήρια γ αυτά που διάβασα, θέλω να προσθέσω και εγώ κάτι (βλέπεις ήμουν από τους απληροφόρητους που νόμιζαν ότι το τηλεφώνημα στο 131 ήταν με αστική κανονική χρέωση. Έχω λοιπόν να πω ότι το να διαφημίζουν με ψηλά γράμματα την χρέωση στα διαφημιστικά μηνύματα οι εταιρείες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες δεν είναι ουσιαστικό γιατί αύριο σταματάνε την διαφήμιση και ο κόσμος χρησιμοποιεί την υπηρεσία χωρίς να ξέρει την χρέωση.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ (ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΗ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Είναι πολύ απλό.!!!


Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στο internet δωρεάν κατάλογοι για να παίρνουμε πληροφορίες για τηλέφωνα (μέχρι να τους κλείσουν και αυτούς…)

αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο ΟΤΕ σκορπάει τεράστια ποσά για να τυπώνει πανάκριβους και δύσχρηστους τηλεφωνικούς καταλόγους και δεν δίνει δωρεάν cd με τον τηλεφωνικό κατάλογο?
Το βασικό ερώτημα είναι: Ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση του κόσμου ή για την ταλαιπωρία του? Ώστε να έρθει μετά στην χρέωση και να λέει είμαι καλύτερα… Μια και ο άνθρωπος δυστυχώς λειτουργεί συγκριτικά και διαρκώς λέει είμαι καλύτερα συγκρίνοντας την υπάρχουσα κατάσταση με μια άλλη που τον δυναστεύει και το αποτέλεσμα να είναι συνεχώς χειρότερα...
Τέλος πάντων στο θέμα μας: Ηλεκτρονικό Υπολογιστή έχουμε πλέον οι περισσότεροι, ας μας δίνουν τον τηλεφωνικό κατάλογο και σε cd, αλλά μάλλον αν μπορούσαν θα μας τον έδιναν χαραγμένο πάνω σε πέτρες και θα το διαφήμιζαν:

Όπως τον παλιό καλό καιρό… είμαστε υπερήφανοι που επαναφέραμε παλιές καλές συνήθειες…

Άραγε ποιος νόμος τους υποχρεώνει (γιατί σίγουρα κάποιος νόμος τους υποχρεώνει να δίνουν τον δωρεάν τηλεφωνικό κατάλογο) δεν μπορούμε να επικαλεστούμε αυτόν τον νόμο για να ζητήσουμε την πληροφορία σε κάποιο πιο σύγχρονο, πιο οικονομικό και πιο πρακτικό τρόπο?
Αν γίνει αυτό δεν χρειαζόμαστε κανένα από τα 11881, 11882 κτλ… και θα μπορούσαμε πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, άλλωστε και οι τηλεφωνήτριες που δίνουν πληροφορίες μέσω 131 στο cd με τον τηλεφωνικό κατάλογο ψάχνουν και σου περιγράφουν αυτό που βλέπουν, ας μας δίνουν το cd να το βρίσκουμε μόνοι μας, απλό είναι… αυτή είναι η ουσία του θέματος.

www.kataggelies.com